Efter udskrivelsen

 

Ved udskrivelsen udfærdiger vi en genoptræningsplan, der sendes til din hjemstedskommune, som skal arrangere genoptræning, såfremt der er behov for dette. Når du er kommet hjem, må du træne, så meget du kan overkomme. Såret er gerne helet efter 12 dage, hvor trådene kan fjernes hos din egen læge. Du kan gå tilbage til dit arbejde, når du kan overkomme dette. Hvis du har ikke fysisk belastende arbejde, er dette ofte inden for de første 6 uger. Hvis du har fysisk belastende arbejde, kan der gå op til tre måneder, før du er klar til at gå i arbejde.

 

Afhængig af den protesetype du har fået, er der nogle bevægerestriktioner, du bør overholde i nogen tid efter operationen.

 

  • Metal mod metal led med anvendelse af store hoveder, giver et meget stabilt led som næsten aldrig går af led, og som tillader store bevægeudslag. Med et sådan led skal du blot undgå extreme yderstillinger i hoften de første 3 måneder, men du kan godt være passager i en bil på forsædet, hvis sædet skubbes langt tilbage, og du evt anvender en skråpude.

 

  • Polyethylene mod keramik eller metal hoved giver ikke helt den samme initiale stabilitet, og her skal du passe på med bevægelser i yderstillinger, specielt kombinationen af kraftig sammenbøjning i hoften og indadrotation kan medføre ledskred, men også overstrækning kombineret med udadrotation kan resultere i ledskred. Visse simple regler for hoftebevægelighed bør her overholdes de første 3 måneder.

 

Du må selv føre bil, når du har fuldt styr på benet, så bilen kan køres forsvarligt.

 

Efterkontrol: Såfremt du måtte have behov for det, er du velkommen til en 3 måneders kontrol. Hvis du imidlertid på dette tidspunkt går sikkert uden krykkestokke og uden smerter, er der imidlertid ingen grund til kontrol, og du kan så blot undlade at bestille tid til denne.

 

Tilbage til forsiden